Tortilla met oude kaas, gekaramelliseerde venkel en wildham
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Snij de venkel in fijne reepjes of blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine antikleefpan en stoof de venkel en de knoflook zacht. Kruid met peper en zout.
-
2
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook of stoom ze beetgaar. Voeg de gekookte aardappelblokjes toe aan de venkel, roerbak alles 1 minuut.
-
3
Klop de eieren los met peper, zout, de gehakte peterselie en de geraspte oude kaas. Giet de eieren bij in de pan en laat ze op een zacht vuur 8 à 10 minuten garen. Leg een groot plat bord op de pan en kantel de tortilla op het bord. Laat hem opnieuw in de pan glijden zodat de andere kant nog 3 à 5 minuten kan garen.
-
4
Laat de tortilla afkoelen en snij hem in stukken. Bestrijk de tortillastukken met een heel dun laagje zure room en werk ze af met de ham.