Recept

Kikkererwtencurry met spinazie, zoete aardappel en Berloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Berloumi is de Belgische versie van halloumi. Elk seizoen krijgt de kaas een nieuwe smakelijke kruidenmarinade. Je vindt ’m onder andere bij Delhaize of in de biowinkel. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Spoel en halveer de tomaatjes. Spoel de spinazie. Snij de Berloumi in blokjes. Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 minuten. Schep er de zoeteaardappelblokjes onder en bak nog 1 minuut verder.

  2. 2

    Giet er de kokosmelk bij, voeg de tomatenpulp en de kikkererwten toe en breng op een zacht vuur aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Schep er de Berloumiblokjes, de kerstomaatjes en de spinazie onder en laat nog 2 minuten verder garen. Breng de curry op smaak met wat limoensap en eventueel peper en zout. Werk vlak voor het serveren af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kikkererwtencurry met spinazie, zoete aardappel en Berloumi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!