Recept

Pita van zelfgemaakt pitavlees met rodekoolsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht maak je voor € 3 p.p. Wist je dat het budgetvriendelijker is om zelf pitavlees te maken dan een reeds klaargemaakte en voorverpakte versie te kopen? Bovendien is het een stuk gezonder, omdat je perfect weet hoe het pitavlees gemarineerd wordt. 

bereiding
  1. 1

    Meng de ketchup, de sojasaus, het paprikapoeder en de kippenkruiden. Snij het rundsvlees in fijne reepjes of plakjes, meng het met de marinade en kruid het met peper. Laat minstens 1 uur tot 1 nacht marineren.

  2. 2

    Snij de rodekool in flinterdunne reepjes. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Meng de rodekool met de wittewijnazijn, de honing en 3 eetlepels olijfolie. Dit kun je op voorhand doen en de kool in de koelkast bewaren. De spinazie voeg je toe kort voor je de salade serveert.

  3. 3

    Bak het vlees kort op een hoog vuur in een scheutje olijfolie.

  4. 4

    Warm de pitabroodjes kort op in de broodrooster volgens de instructies op de verpakking en vul ze met het vlees, de rodekoolsalade en een saus naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pita van zelfgemaakt pitavlees met rodekoolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!