Pita van zelfgemaakt pitavlees met rodekoolsalade
bereiding
-
1
Meng de ketchup, de sojasaus, het paprikapoeder en de kippenkruiden. Snij het rundsvlees in fijne reepjes of plakjes, meng het met de marinade en kruid het met peper. Laat minstens 1 uur tot 1 nacht marineren.
-
2
Snij de rodekool in flinterdunne reepjes. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Meng de rodekool met de wittewijnazijn, de honing en 3 eetlepels olijfolie. Dit kun je op voorhand doen en de kool in de koelkast bewaren. De spinazie voeg je toe kort voor je de salade serveert.
-
3
Bak het vlees kort op een hoog vuur in een scheutje olijfolie.
-
4
Warm de pitabroodjes kort op in de broodrooster volgens de instructies op de verpakking en vul ze met het vlees, de rodekoolsalade en een saus naar keuze.