Pita met geroosterde groene asperges en zoete aardappel en tartaarsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Rist de tijm. Meng de knoflook met de tijm en 4 eetlepels olijfolie. Schil de zoete aardappelen en snij ze in partjes of frieten. Snij de harde onderkanten van de groene asperges en snij de asperges in grove stukken.
-
2
Meng de zoete aardappelen en de asperges met de knoflookolie en verdeel ze over een bakplaat. Kruid met peper en zout. Rooster ze 25 à 35 minuten in de oven of tot de groenten beetgaar en licht goudbruin zijn.
-
3
Maak intussen de saus. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Snij de augurkjes kleiner en snipper de bladpeterselie. Meng alle ingrediënten tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.
-
4
Verwarm de pitabroodjes kort in de oven of in de pan. Snij ze open en vul ze met de geroosterde zoete aardappel en asperges, de veldsla en de tartaarsaus.