Winterse volkorenmacaroni met witloof, prei en pangrattato
bereiding
-
1
Kook de macaroni beetgaar in lichtgezouten water. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 2 minuten. Giet er langzaam de melk bij en laat de saus rustig indikken. Voeg de kaas toe en laat die smelten. Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Maak de prei schoon en snij ‘m in dikke ringen. Maak het witloof schoon en snij het in brede repen. Bak de sjalot glazig in boter. Voeg de prei en het witloof toe en bak de groenten krokant. Schep er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
3
Maak de pangrattato. Pel en pers de knoflook. Trek het brood in kleine stukken. Meng ze met de knoflook en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de kaassaus onder de warme macaroni, schep er voorzichtig de gebakken groenten onder en stort alles in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de pangrattato en zet 15 minuten in de oven.