Varkenshaasje in pestokorst met warme spruitjessalade
bereiding
-
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook. Hou enkele blaadjes basilicum apart. Doe de walnoten samen met het basilicum, de knoflook en de parmezaan in de blender en mix grof. Leng aan met een beetje olijfolie en mix tot een stevige, niet al te lopende pesto. Breng op smaak met peper, citroensap en geraspte citroenschil.
-
2
Kruid het varkenshaasje met peper. Verhit boter in een pan en schroei het varkenshaasje kort aan alle kanten dicht. Leg het in een ovenschaal en lepel er de walnotenpesto en een handvol walnoten over. Bak 20 minuten in de oven.
-
3
Maak de spruitjes schoon en rasp ze fijn in de keukenrobot. Spoel de appelen en rasp ze grof. Verhit arachideolie in een wok en roerbak de spruitjes en de appelen krokant en gaar. Voeg de veenbessen toe en kruid met peper en zout.
-
4
Serveer het varkenshaasje met de warme spruitjessalade. Geef er de rest van de pesto bij en werk af met basilicum.