Gele currysoep met romanesco, zalm en parelcouscous
bereiding
-
1
Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Stoof de knoflook, de ui en de gele currypasta aan in een wokpan of diepe pan met olijfolie. Voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe en roer even door.
-
2
Snij de romanesco in kleine roosjes en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat ze zo’n 15 minuten garen op een zacht vuurtje.
-
3
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen die je op de verpakking vindt.
-
4
Leg de zalmfilets in de curry en laat ze zo’n 6 minuten garen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in dunne ringen.
-
5
Lepel de currysoep in de borden, schik er de zalm en de romanesco bij en lepel er wat parelcouscous in. Werk af met de verse koriander, de gefrituurde uitjes en de lente-uitjes.