Shepherd's pie met linzen en puree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de linzen. Kook ze beetgaar in ongezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken.
-
2
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Snij de selder in fijne blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, selder en knoflook zacht. Voeg de ras el hanout, het laurierblaadje, de tomatenpuree, de tomatenblokjes, het bier en de tamari toe en laat alles op een zacht vuur 20 minuten koken. Voeg de linzen toe, kruid het mengsel met peper en zout en stort het in een ovenschaal.
-
3
Schil de aardappelen en kook ze zacht in gezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken. Pureer de aardappelen, voeg 80 gram plantaardige boter toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep de puree over de tomatensaus in de ovenschaal en strooi er het broodkruim overheen. Verdeel de rest van de plantaardige boter over het broodkruim en zet de schotel 30 minuten in de oven.