Parelcouscous met pompoen, granaatappel en biefstuk
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in halve maantjes. Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel ze met olijfolie, bestrooi ze met de verse tijm en breng ze op smaak met het paprikapoeder, de cayennepeper en zout. Leg er de ongepelde knoflook tussen en gaar 30 minuten in de oven.
-
2
Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid het vlees met peper en zout en bak het 3 minuten langs elke kant.
-
3
Maak de dressing. Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met het limoensap, de honing en de olijfolie. Knijp er de geroosterde knoflook van bij de pompoen bij en roer alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
-
4
Snij het vlees in dunne plakjes. Hak de helft van de munt fijn. Snij de limoen in plakjes. Verdeel de couscous en de pompoen over de borden, leg er het vlees op en werk af met de fijngehakte munt, de hele muntblaadjes, de granaatappelpitjes en de pistachenoten. Werk af met de plakjes limoen en geef er de dressing bij.