Parelcouscoussalade met courgette, halloumi en citroen-dilledressing
bereiding
-
1
Kook de parelcouscous gaar in de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de couscous af en laat hem afkoelen.
-
2
Spoel de courgettes en snij ze in gelijke plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze beetgaar in een grillpan of op de barbecue.
-
3
Snij de halloumi in plakjes en gril de plakjes langs beide kanten goudbruin in een grillpan of op de barbecue.
-
4
Maak de snijbonen schoon, snij ze fijn en kook ze in zo’n 6 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Halveer de granaatappel en klop er met een lepel de pitjes uit.
-
5
Maak de dressing. Pers het sap van de citroen. Meng alle ingrediënten en kruid met peper en zout.
-
6
Verdeel de parelcouscous, de groenten en de halloumi over een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en sprenkel er een deel van de dressing over. Serveer er de rest van de dressing bij.