Recept

Dolma

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit is Faeiqs recept voor dolma, het nationale gerecht van Irak. Het zijn heerlijke gevulde kool- of paksoipakketjes. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de paprika’s, de tomaten, de aubergines en de courgettes en verwijder telkens het vruchtvlees. Schil de aardappelen en pel de ui. Snij alles in kleine stukken.

  2. 2

    Meng alles met de ongekookte rijst, de helft van de tomatenpuree en het lamsgehakt. Breng op smaak met de dolmakruiden.

  3. 3

    Spoel de paksoi. Maak de bladeren los en blancheer ze. Doe op elk blad een deel van de groenten-gehaktmengeling en rol ze tot pakketjes.

  4. 4

    Kook het schapenvlees in water met peper en zout in 30 minuten gaar.

  5. 5

    Verwijder het vlees uit de pot, doe de rest van de tomatenpuree bij het water en kook daarin de paksoirolletjes in 30 minuten gaar.

  6. 6

    Leg het schapenvlees in een kom en schik daarop de paksoirolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dolma

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!