Midden-Oosterse shakshuka
bereiding
-
1
Spoel de groenten. Snij de aubergines en paprika’s in blokjes, snipper de ui fijn en plet de look. Neem een lage pan die ook in de oven kan en stoof de ui aan in een scheutje olijfolie. Laat op een zacht vuur 5 minuten verder garen. Voeg de aubergine en paprika toe en laat nog 5 minuten verder stoven. Voeg dan de look, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, honing, balsamicoazijn en tomatenblokjes toe en laat nog 20 à 30 minuten op een zacht vuur garen zonder deksel.
-
2
Maak kuiltjes in de saus en breek hierin telkens een ei. Kruid met peper en zout. Zet de pan in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 à 12 minuten of tot de eieren zachtgekookt zijn.
-
3
Bestrooi met jonge spinazie en stukjes feta. Lekker met naanbrood of pitabrood!