Glutenvrije quiche met wortelen, spinazie en pesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de taartbodem. Schil en rasp de wortelen. Maal de havermout fijn in de keukenrobot. Meng het havermeel met de geraspte wortelen, de eieren en de parmezaan.
-
2
Bekleed een ronde bakvorm (20 cm diameter) met bakpapier. Lepel er het wortelmengsel in en druk goed aan op de bodem en aan de randen. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven.
-
3
Maak de vulling. Schil de wortelen en snij ze in lange repen. Blancheer ze kort in gezouten water.
-
4
Meng de eieren met de room en de gemalen kaas. Hou 2 eetlepels kaas apart voor de afwerking. Giet het eimengsel op de taart bodem, doe er de wortelen en de spinazie bij. Strooi er de rest van de gemalen kaas over.
-
5
Mix alle ingrediënten voor de pesto. Lepel de pesto over de taart. Bak de taart zo’n 35 minuten in de oven.