Vegan shoarma met falafel, raapjes en zoete aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de raapjes en snij ze in partjes. Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken van 4 cm. Pel en plet de knoflook. Meng de raapjes, de aardappelen en de knoflook met 4 eetlepels olijfolie, de ras el hanout, de kaneel, peper en zout. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 20 minuten in de oven.
-
2
Leg de falafelballetjes op de bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en zet de bakplaat opnieuw 15 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen de saus. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pel en plet de knoflook. Mix de yoghurt met de veganaise, de knoflook, de citroenschil, de ras el hanout, de harissa en een snuifje zout tot een glad sausje.
-
4
Spoel en droog de spinazie. Werk de ovenshoarma af met het sausje en de jonge spinazie en serveer.