Recept

Midden-Oosters gehaktbrood met rode currypasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gehaktbrood met een Midden-Oosterse twist is ideaal voor wie houdt van pittig! Lekker met wat extra limoen erbij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bulgur in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Kook de sobanoedels eveneens volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en uitlekken.

  2. 2

    Meng het gehakt met de gekookte bulgur, de fijngesnipperde rode ui, geraspte gember en de chilipeper. Breng op smaak met koriander, peper en zout.

  3. 3

    Vorm een gehaktbroodje en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 35 minuten in de oven tot het gaar en goudbruin is.

  4. 4

    Maak intussen de saus. Verwarm de kokosmelk met de currypasta. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Werk af met verse koriander.

  5. 5

    Serveer het gehaktbroodje in de kokoscurrysaus en werk af met verse koriander en chili. Serveer met de sobanoedels en gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Midden-Oosters gehaktbrood met rode currypasta

Ingrediënten voor

4 personen
  • lamsgehakt500 g
  • bulgur50 g
  • sobanoedels300 g
  • rode ui (gesnipperd)1
  • gember (geraspt)2 cm
  • rode chilipeper (gesnipperd)1
  • koriander (gesnipperd)1 bosje
  • lente-uitjes (in ringen)2
  • rode currypasta2 el
  • kokosmelk400 ml
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!