Midden-Oosters gehaktbrood met rode currypasta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bulgur in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Kook de sobanoedels eveneens volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en uitlekken.
-
2
Meng het gehakt met de gekookte bulgur, de fijngesnipperde rode ui, geraspte gember en de chilipeper. Breng op smaak met koriander, peper en zout.
-
3
Vorm een gehaktbroodje en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 35 minuten in de oven tot het gaar en goudbruin is.
-
4
Maak intussen de saus. Verwarm de kokosmelk met de currypasta. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Werk af met verse koriander.
-
5
Serveer het gehaktbroodje in de kokoscurrysaus en werk af met verse koriander en chili. Serveer met de sobanoedels en gesnipperde lente-ui.
Ingrediënten voor
4 personen- lamsgehakt500 g
- bulgur50 g
- sobanoedels300 g
- rode ui (gesnipperd)1
- gember (geraspt)2 cm
- rode chilipeper (gesnipperd)1
- koriander (gesnipperd)1 bosje
- lente-uitjes (in ringen)2
- rode currypasta2 el
- kokosmelk400 ml
- peper en zout