Wok met sticky spruitjes en tofu
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Pel de ui en snij hem in reepjes. Maak de spruitjes schoon en snij ze in 4. Snij de tofoe in blokjes.
-
2
Kook de noedels beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en laat ze uitlekken. Verhit een scheutje arachideolie en roerbak de tofoeblokjes op een hoog vuur gaar. Kruid ze met peper en zout en schep ze uit de pan.
-
3
Doe opnieuw een scheutje arachideolie in de pan en roerbak nu de ui, de knoflook en de spruitjes 5 minuten met een scheutje water.
-
4
Voeg de tofoe en de noedels toe en breng de wok op smaak met de chilivlokken, het vijfkruidenpoeder, de sojasaus, de sesamolie, de rijstazijn en de maple syrup. Roerbak alles nog 1 minuut op een hoog vuur.
-
5
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in lange fijne reepjes. Werk de wok af met de lente-uitjes.