Recept

Mini-galettes met lamsgehakt, prei en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze schattige mini-galettes zijn de ideale lunch. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de prei en snij fijn. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.

  2. 2

    Bak het gehakt samen met de prei, de ui en de knoflook in hete olie. Kruid met de ras-el-hanout en peper en zout. Hak de munt fijn en meng door het gehaktmengsel.

  3. 3

    Snij met een kommetje of een mes vier cirkels uit het deeg met een diameter van 14 centimeter. Besmeer elke cirkel met 1 koffielepel zure room. Verdeel er het gehakt over. Hak de walnoten grof en strooi ze erover.

  4. 4

    Klop het ei los. Vouw de randjes van de deegcirkels naar binnen en smeer ze in met losgeklopt ei. Werk af met gemalen kaas en bak de galettes 20 minuten in de oven tot het deeg gaar is en de randjes goudbruin kleuren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-galettes met lamsgehakt, prei en walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!