Overnight oats met gekaramelliseerde appeltjes
bereiding
-
1
Meng de havervlokken met de kaneel en het chiazaad en verdeel over 4 glazen of bokaaltjes.
-
2
Meng de melk en de yoghurt met de honing en verdeel over de glazen. Zet alles minimaal 4 uur in de koelkast, maar nog liever een volledige nacht.
-
3
Hak de hazelnoten fijn en rooster ze in een pan zonder vetstof. Giet ze op een bordje en laat afkoelen.
-
4
Snij 1 appel in stukken, verwijder het klokhuis. De schil mag eraan blijven, maar je kunt 'm ook schillen. Doe in een pannetje met een eetlepel water en stoof de appel zacht. Mix fijn tot appelmoes. Bewaar tot 's ochtends.
-
5
Snij 's ochtends de resterende appel in dunne partjes en bak ze in een pannetje met een klein beetje boter aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met een beetje kaneelsuiker.
-
6
Doe op elk glas overnight oats een lepel appelmoes en werk af met gebakken appeltjes en wat geroosterde hazelnoten.