Griekse aperoballetjes met knoflookdip
bereiding
-
1
Doe het lamsgehakt in een ruime kom. Pel de ui, snipper ’m fijn en doe de ui samen met de verse kruiden, de gedroogde oregano en het ei bij het gehakt. Kruid met peper en zout. Meng alles met een vork door elkaar. Voeg vervolgens net zoveel paneermeel toe als er nodig is voor een mengsel waarvan je mooie balletjes kunt rollen.
-
2
Maak je handen nat en rol kleine balletjes, ter grootte van een knikker, van het gehaktmengsel. Bak de balletjes in een pan met antikleeflaag in een klein beetje olijfolie, mooi bruin en gaar.
-
3
Maak de dip. Pel de knoflook en pers bij de yoghurt, voeg 1 eetlepel olijfolie toe, kruid met peper en zout en roer goed om. Breng op smaak met citroensap en voeg eventueel wat munt bij het sausje.
-
4
Serveer de balletjes warm of koud, met de dipsaus.