Recept

Veggie tartiflette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kazige klassieker... maar dan vegetarisch!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en plet de knoflook. Spoel de prei en snij hem in ringen. Schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes van 3 mm. Kruid de aardappelplakjes met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de prei zacht. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de shiitakes toe en laat nog enkele minuten meebakken. Blus met de witte wijn en laat 2 minuten inkoken.

  3. 3

    Kruid de room met peper, zout en nootmuskaat. Leg in een ingevette ovenschaal laagjes aardappel en gebakken ui, prei en shiitake. Giet het vocht uit de pan samen met de room in de ovenschaal en beleg met plakjes chaumes.

  4. 4

    Bak de tartiflette 45 minuten in de oven of tot de aardappelen zacht zijn. Dek de schaal af als de kaas te bruin wordt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Veggie tartiflette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!