Fancy tartiflette van de grill
bereiding
-
1
Stoom de aardappelen beetgaar en snij in plakjes.
-
2
Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de ui. Smelt een klontje boter en stoof hierin de ui en knoflook met de takjes tijm en rozemarijn in 5 minuten zacht. Blus met de witte wijn, voeg het halve bouillonblokje toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat nog 2 minuten inkoken. Voeg dan de mosterd toe en haal van het vuur. Kruid met peper en zout.
-
3
Beboter de pannetjes of schaaltjes en schik hierin de aardappelschijfjes, kruid met peper en zout. Beleg met sneetjes coppa en kaas. Maak nog laagjes van de aardappelen, de coppa en de kaas. Overgiet met de roomsaus en zet op de barbecue of grill. Dek af met aluminiumfolie of zet het deksel op de barbecue. Laat de kazen in 25 tot 30 minuten smelten. Lekker met stokbrood.