Bloemkoollasagne met spek en dragon
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Verdeel de bloemkool in fijne roosjes en hou de bladeren van de bloemkool bij. Kook de roosjes beetgaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Bak de spekjes krokant in een pan met een scheutje olijfolie en zet opzij.
-
2
Hak de dragon fijn. Smelt de boter met de bloem en laat 1 minuut roerbakken tot de geur van gebakken koekjes vrijkomt. Blus geleidelijk aan met de melk en laat al roerend indikken tot een smeuïge bechamelsaus. Breng op smaak met 1 eetlepel dragon, wat nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Verdeel een laagje witte saus op de bodem van een ovenschaal. Beleg met een laag lasagnevellen, wat gebakken spek, enkele bloemkoolroosjes en gemalen kaas. Leg er een nieuwe laag lasagnevellen op en herhaal alle laagjes.
-
4
Leg de rest van het spek en de gruyère op de laatste laag witte saus. Snij de bladeren van de bloemkool in reepjes en werk er de lasagne mee af. Gaar de lasagne 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin gebakken is.