Ovenpenne met kip, witte asperges en hervekaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Breng de kippenbouten in de bouillon aan de kook en laat ze 20 minuten zachtjes koken. Giet ze af, bewaar de bouillon en haal het vlees van de botten.
-
2
Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Kook de asperges beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken.
-
3
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat 1 minuut roerbakken en blus geleidelijk met 700 milliliter van de bouillon. Blijf roeren tot je een egale ingedikte bechamelsaus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet de penne af en laat ze uitlekken. Meng de pasta met de saus en de stukjes kip. Stort het mengsel in een ovenschaal en beleg het met de asperges. Werk af met de hervekaas. Gaar de schotel 25 à 30 minuten in de oven.