Recept

Minestrone met kipreepjes en pistou

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat pistou het Franse broertje van pesto is? Er wordt wel geen kaas toegevoegd. Ook lekker bij bouillabaisse! 

bereiding
  1. 1

    Halveer de boontjes. Schil de worteltjes en snij ze in schuine plakjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Spoel de courgette en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Mix alle ingrediënten voor de pistou fijn tot een smeuïge dip. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Breng de groentebouillon aan de kook en pocheer er de kip lets 12 minuten in. Schep het vlees uit de pot en trek het in reepjes.

  4. 4

    Doe de pasta in de bouillon. Doe er na 2 minuten alle groenten bij en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg de kip toe en warm nog even door. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep de soep in kommen, lepel er wat pistou op en werk af met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minestrone met kipreepjes en pistou

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!