Gebakken forel met amandelen, kruidenpuree en tomatensalade
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze doormidden en kook ze gaar in lichtgezouten water. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
-
2
Pel en snipper de rode ui. Spoel en halveer de tomaatjes en schep ze onder de rode ui. Roer er 1 eetlepel peterselie en 1 eetlepel olijfolie onder en breng op smaak met de witte balsamicoazijn, peper en zout.
-
3
Kruid de forellen met peper en zout en bak ze in wat boter goudbruin en gaar.
-
4
Giet de aardappelen af en pureer ze met de warme melk, de eidooier en een klontje boter. Roer er de verse kruiden onder en kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de puree over de borden. Leg er telkens een forel bij. Giet er wat van het braadvocht over en bestrooi met de amandelschilfers. Werk af met de kervel en serveer met het tomatenslaatje.