Vegan quiche met een bodem van zoete aardappel en tofu
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 ovenvaste kommetjes in met olijfolie. Schil de zoete aardappelen en snij ze met een mandoline in dunne plakjes. Blancheer de plakjes 3 minuten in gezouten water.
-
2
Maak de groenten schoon. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, hak de paksoi grof en snij de paprika in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Hou wat rode ui apart voor de afwerking. Verhit een wok en roerbak eerst de rode ui en daarna de broccoli, de paksoi en de paprika. Roerbak tot de groenten beetgaar zijn. Kruid met peper en zout. Spoel en halveer de tomaten. Meng ze onder de groenten.
-
3
Pel de knoflook. Mix de zijden tofoe fijn in de blender en voeg de edelgistvlokken, 1 eetlepel olijfolie en de knoflook tot een zachte vulling. Leng aan met 2 à 3 eetlepels water voor een vloeiend beslag.
-
4
Vet de kommetjes in. Leg de zoeteaardappelplakjes dakpansgewijs in de kommetjes. Verdeel de helft van de groenten over de zoeteaardappelbodems en bedek met de tofoemengeling. Strooi er de rest van de groenten over. Bak de quiches 30 minuten in de oven. Werk af met de gesnipperde lente-ui en de rest van de rode ui.