Recept

Belgische carbonara met spek en geroosterde bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk pittig, deze pasta met kaas. Superlekker in combinatie met de jonge primeurbloemkool!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de bloemkool in fijne roosjes. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en gaar ze 25 minuten in de oven tot ze licht goudbruin zijn.

  2. 2

    Rasp de kazen fijn. Meng de geraspte kaas met de eidooiers en kruid met flink wat peper.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet de pasta af en laat hem uitlekken, maar bewaar 60 milliliter van het kookvocht.

  4. 4

    Bak de stukjes spek goudbruin in een pan zonder vetstof.

  5. 5

    Meng het eidooier-kaasmengsel met het apart gehouden kookvocht. Meng de pasta met de saus, het spek en de geroosterde bloemkool.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Belgische carbonara met spek en geroosterde bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!