Tonijn met een kruiden-aardappelkorstje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de sjalotjes en snij ze grof.
Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes.
-
2
Leg de tonijnmoten in een schaal.
Besprenkel ze met het citroensap en de balsamico.
Kruid met peper en zout.
Zet 20 minuten afgedekt in de koelkast.
-
3
Doe de sjalotjes in een mengkom met de tuinkruiden en 2 eetlepels olijfolie.
Pureer met de keukenrobot.
-
4
Dep de aardappelen goed droog en meng ze met de helft van de gesmolten boter.
Kruid met peper en zout.
-
5
Laat de gemarineerde tonijnmoten uitlekken.
Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie.
Leg de vis erin en bestrijk elke portie met kruidenpuree.
-
6
Dek af met de aardappelplakjes en besprenkel die met de rest van de gesmolten boter.
Zet ongeveer 20 minuten op 200°C in het midden van een voorverwarmde oven.
Serveer meteen.
Voorebereiding