Recept

Tonijn met een kruiden-aardappelkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje vis verstopt onder een kruidig korstje

bereiding

    Voorebereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Pel de sjalotjes en snij ze grof.

    Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Leg de tonijnmoten in een schaal.

    Besprenkel ze met het citroensap en de balsamico.

    Kruid met peper en zout.

    Zet 20 minuten afgedekt in de koelkast.

  3. 3

    Doe de sjalotjes in een mengkom met de tuinkruiden en 2 eetlepels olijfolie.

    Pureer met de keukenrobot.

  4. 4

    Dep de aardappelen goed droog en meng ze met de helft van de gesmolten boter.

    Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Laat de gemarineerde tonijnmoten uitlekken.

    Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie.

    Leg de vis erin en bestrijk elke portie met kruidenpuree.

  6. 6

    Dek af met de aardappelplakjes en besprenkel die met de rest van de gesmolten boter.

    Zet ongeveer 20 minuten op 200°C in het midden van een voorverwarmde oven.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tonijn met een kruiden-aardappelkorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!