Linguine met koolrabi, flinterdunne ham en mosterdroomsaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot op een zacht vuur. Blus met de Noilly Prat. Laat 1 minuut inkoken. Voeg de room toe en laat ook nog even inkoken. Zet de pan van het vuur.
-
2
Schil de koolrabi en snij hem met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakjes. Kook ze 1 minuut in gezouten water, giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
-
3
Kook de linguine beetgaar in gezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken. Warm de saus weer op, voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout. Snij de ham in reepjes.
-
4
Bak de plakjes koolrabi kort aan in een scheutje olijfolie, besprenkel ze met citroensap en kruid met peper en zout. Meng de pasta met de saus, de hamreepjes en de plakjes koolrabi. Werk eventueel af met het loof van de koolrabi.