Bulgursalade met falafel en yoghurtdressing
bereiding
-
1
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Snipper de verse kruiden fijn. Spoel de komkommers en snij ze in plakjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Haal de granaatappelpitjes uit de vrucht.
-
2
Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Meng de yoghurt met de knoflook, het citroensap, de honing, de cayennepeper en een snuifje zout. Werk af met de bladpeterselie.
-
3
Bak de falafel in olijfolie goudbruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de bulgur af en meng er de baharat, de ui, de kerstomaatjes, de komkommer, de granaatappelpitjes, de verse kruiden en een scheutje olijfolie onder. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
-
4
Schep de bulgur in borden en verdeel er de falafel over. Serveer met de yoghurtdressing.