Cannelés de Bordeaux
bereiding
-
1
Halveer het vanillestokje en schraap er het merg uit. Warm de melk op met de boter en het vanillemerg. Zorg ervoor dat de melk niet kookt.
-
2
Meng de dooiers met de rum en de suiker. Voeg er geleidelijk de warme melk aan toe. Meng er beetje bij beetje de bloem en het zout door en meng alles tot een vloeiend beslag.
-
3
Zeef het beslag zodat er zeker geen brokjes meer in zitten. Dek de kom met beslag af met vershoudfolie en laat het ten minste 1 nacht en het liefst 24 uur in de koelkast rusten.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet cannelévormpjes in met boter, vul ze voor drie vierde met het beslag en zet ze op een bakplaat. Bak de cannelés 45 minuten in de oven. Controleer ze eens na 30 minuten, het kan soms sneller gaan. Haal ze onmiddellijk na het bakken uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
-
5
Werk de cannelés af met de gesuikerde minipaaseitjes en serveer ze eventueel in een leeg eierdoosje.