Recept

Chocolademadeleines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Madeleines zijn kleine Franse cakejes die je in een speciale bakvorm moet bakken. Heb je die niet? Andere kleine bakvormpjes doen het ook prima. 

bereiding
  1. 1

    Roer de boter met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een romige massa. Roer er één voor één de eieren door en roer telkens glad. Meng er de geraspte citroenschil door. Zeef de bloem boven de kom en meng door het beslag. Zet even koel.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de madeleinevormpjes licht in met boter. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag. Bak de madeleines 15 minuten in de oven tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Laat de madeleines volledig afkoelen.

  3. 3

    Smelt de fondant- en witte chocolade apart au bain-marie of in de microgolfoven met 1 eetlepel melk. Roer de chocolade glad en verdeel hem met een borsteltje over de geribbelde kant van de madeleines. Maak er een aantal met fondantchocolade en een aantal met witte.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademadeleines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!