Hasselbacktomaten met waterkerspesto en pijnboompitcrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de mozzarella in plakjes. Spoel de tomaten en snij ze aan de bovenkant meerdere keren in, maar niet helemaal door. Steek in iedere inkeping een plakje mozzarella. Kruid ze met peper en zout en druppel er wat olijfolie over. Gaar ze 10 à 15 minuten in de oven.
-
2
Maak de pesto. Spoel de waterkers en dep ze droog. Mix de waterkers glad samen met de pijnboompitten, de knoflook, de parmezaan en een scheutje olijfolie. Breng de pesto op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
3
Hak de resterende pijnboompitten fijn. Bak het paneermeel met de gehakte pijnboompitten in olijfolie goudbruin. Kruid met de Provençaalse kruiden.
-
4
Haal de tomaten uit de oven, druppel er de pesto over en werk af met de crumble en de basilicumblaadjes.