Recept

Groene krieltjessalade met korianderpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade is lekker bij gegrilde forel van de BBQ!

De salade is ook lekker met grote groene asperges en andere groene groenten zoals broccoli(ni).

bereiding
  1. 1

    Kook de krieltjes in zo’n 12 minuten gaar in lichtgezouten water. Blancheer de erwtjes 8 minuten in lichtgezouten water. Bestrijk de asperges met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gril ze beetgaar in een grillpan of op de barbecue. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Spoel en droog de spinazie.

  2. 2

    Giet de krieltjes af en laat ze wat afkoelen. Halveer de helft van de krieltjes in de lengte en de andere helft in de breedte.

  3. 3

    Mix alle ingrediënten voor de pesto glad met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de spinazie, de krieltjes, de erwtjes en de asperges over een schaal. Strooi er de lente-uitjes over, besprenkel met een deel van de pesto en werk af met de muntblaadjes en de kervel. Serveer er de rest van de pesto apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene krieltjessalade met korianderpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!