Groene krieltjessalade met korianderpesto
bereiding
-
1
Kook de krieltjes in zo’n 12 minuten gaar in lichtgezouten water. Blancheer de erwtjes 8 minuten in lichtgezouten water. Bestrijk de asperges met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gril ze beetgaar in een grillpan of op de barbecue. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Spoel en droog de spinazie.
-
2
Giet de krieltjes af en laat ze wat afkoelen. Halveer de helft van de krieltjes in de lengte en de andere helft in de breedte.
-
3
Mix alle ingrediënten voor de pesto glad met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Verdeel de spinazie, de krieltjes, de erwtjes en de asperges over een schaal. Strooi er de lente-uitjes over, besprenkel met een deel van de pesto en werk af met de muntblaadjes en de kervel. Serveer er de rest van de pesto apart bij.