Orzo met geroosterde kerstomaten en bloemkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de orzo gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de helft van de knoflook- en alle sjalotsnippers aan in wat olijfolie en voeg de gedroogde oregano toe. Voeg de passata toe, dek af en laat op een zacht vuur garen.
-
3
Verdeel de kerstomaten en de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de rest van de knoflook en de rozemarijn over. Kruid met peper en zout, sprenkel er olijfolie over en gaar 20 minuten in de oven.
-
4
Meng de saus onder de uitgelekte orzo en doe de orzo in een grote kom. Verdeel er de geroosterde kerstomaten en bloemkool over. Werk af met de verkruimelde feta en het basilicum.