Aardappelsalade met gegrilde venkelworstjes en cashewdressing
bereiding
-
1
Week de cashewnoten 1 uur in water. Laat ze uitlekken. Pel de knoflook. Doe de noten in de blender en mix ze fijn samen met de knoflook en de mosterd. Voeg olijfolie toe tot je een mayonaiseachtige structuur bekomt. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Zet even in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, snij ze in hapklare stukken en kook ze in de schil gaar in lichtgezouten water. Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
-
3
Snij de venkel in acht stukken en leg ze op een bakplaat. Kruid met de venkelzaadjes, peper en zout en giet er wat olijfolie over. Rooster de venkel 20 à 25 minuten in de oven.
-
4
Bak de venkelworstjes goudbruin in wat olijfolie in de pan of op de barbecue.
-
5
Meng de gekookte aardappelen met de gehakte kruiden en de cashewdressing. Doe in een kom, leg er de gegrilde venkel en de gebakken worstjes bij. Strooi er nog wat gehakte cashewnoten over.