Recept

Salade van witte asperges en garnalen met sinaasappeldressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept is een absolute topper voor iedereen die gek is op asperges, maar eens iets anders wil eten dan asperges op Vlaamse wijze. Ilse maakt een heerlijke salade met asperges en garnalen.

bereiding
  1. 1

    Verwijder de schil van de asperges. Snijd ze daarna met een mandoline of dunschiller in fijne reepjes. Leg de reepjes in een kom met water en het sap van een halve citroen.

  2. 2

    Rasp de schil van een halve sinaasappel en pers het sap uit. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snipper hem fijn. Hak de peterselie.

  3. 3

    Maak de marinade. Meng de maïsolie, het sinaasappelsap en de rest van het citroensap. Voeg de geraspte gember, chili en peterselie toe. Laat de aspergelinten 15 minuten marineren. Breng nog op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de asperges en waterkers over bordjes. Lepel er wat marinade over en verdeel er de garnalen over. Bestrooi met de gehakte hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!