Gegrilde witte asperges met biersabayon en garnaaltjes
bereiding
-
1
Schil de asperges tot net onder het zachte kopje. Zet een kookpot met 2 liter water, de asperges en 1 eetlepel zout op het vuur. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken.
-
2
Zet van het vuur en laat de asperges in het water tot ze beetgaar zijn. Dat duurt ongeveer nog 5 tot 8 minuten. Giet af en laat de asperges goed uitlekken.
-
3
Wrijf de asperges in met olijfolie. Verhit een grillpan, gril de asperges en kruid ze met peper en zout.
-
4
Spoel en snipper de dragon. Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker luchtig op au bain-marie. Giet er voorzichtig en al kloppend het bier onder tot je een luchtige sabayon hebt. Voeg de gehakte dragon toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-
5
Serveer de gegrilde asperges met de sabayon en verse garnalen.
-
6
TIP: Gooi nooit het kookvocht van je asperges weg. Water met zoveel smaak is goud waard. Als basis voor een soep of saus of om je risotto mee te bereiden.