Zuurdesemtoast met kip, mozzarella en pesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de kipfilets in de lengte. Klop ze iets platter met een vleeshamer. Borstel ze in met olijfolie en grill de kip in een grillpan. Rooster de sneetjes zuurdezembrood.
-
2
Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de mozzarella en kerstomaten over. Kruid met peper, zout en oregano en zet 7 tot 10 in de oven.
-
3
Maak ondertussen de pesto. Hak de basilicum grof en mix hem samen met de parmezaan, knoflook, pijnboompitjes en olijfolie fijn in een blender. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe, tot je de gewenste dikte verkrijgt. Breng verder op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de rucola over de toasts, leg er een stukje kip met mozzarella en kerstomaten op en werk af met een lepeltje pesto