Recept

Aardbeienmargarita

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sofie: “Niks feestelijkers om mee te trakteren dan deze aardbeienmargarita!”

bereiding
  1. 1

    Doe 225 milliliter water met de suiker in een pannetje en breng het aan de kook. Doe er de muntblaadjes bij en haal de pan van het vuur. Laat het vocht afkoelen en giet het door een zeefje. Meet 45 milliliter van deze muntsiroop af.

  2. 2

    Hou 4 mooie aardbeien apart om de glazen te versieren. Mix de rest van de aardbeien in de blender en duw het mengsel door een zeefje. Meet 60 milliliter gepureerde aardbeien af. De rest kun je gebruiken voor het aardbeiensausje van blz. xx, bijvoorbeeld.

  3. 3

    Halveer de limoen en ga met 1 helft over de rand van 4 hoge glazen. Doe de fleur de sel op een bordje en duw de natte rand van het glas in het zout. Vul elk glas met wat ijsschilfers. Snij de rest van de limoen in fijne plakjes.

  4. 4

    Doe ook een handje ijs in een cocktailshaker en voeg de tequila, Cointreau, het limoensap, de aardbeienpuree en de muntsiroop toe. Sluit de shaker en schud goed gedurende 30 seconden.

  5. 5

    Verdeel het drankje over de glazen en werk ze af met een aardbeitje, wat munt en enkele plakjes limoen. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeienmargarita

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!