Recept

Griekse burger met tzatziki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Maak extra burgers en vries ze in voor als het snel moet gaan. 

bereiding
  1. 1

    Maak de burgers. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Meng het gehakt met het ei, het amandelpoeder, de peterselie, de knoflook, de sjalot, het chilipoeder, de cayennepeper en de feta. Kruid met peper en zout. Vorm er burgers van en zet ze even in de koelkast.

  2. 2

    Maak de tzatziki. Pel en pers de knoflook. Rasp de komkommer, doe de geraspte komkommer in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de uitgelekte komkommer met de yoghurt, de knoflook, de gedroogde oregano, peper en zout.

  3. 3

    Spoel de tomaat en snij ze in plakjes. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Spoel en droog de spinazieblaadjes. Bak de burgers aan beide kanten bruin in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Stel de burgers samen. Snij de broodjes open. Leg onderaan wat spinazie en plakjes tomaat. Leg hierop een gebakken burger. Lepel er de tzatziki op, leg er de rode ui op en werk af met de feta, de dille en extra spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse burger met tzatziki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!