Burger met kibbeling en verse tartaarsaus
bereiding
-
1
Kook de eieren in 10 minuten hard voor de tartaarsaus. Pel ze en hak ze grof. Meng met de andere ingrediënten voor de tartaar, kruid met peper en zout en zet koel weg.
-
2
Spoel de sla, laat uitlekken en snipper fijn. Spoel de komkommer en snij met een mandoline in lange linten. Spoel de radijsjes en snij ze in fijne plakjes.
-
3
Verhit een flinke scheut plantaardige olie in een diepe pan, bak daarin de kibbeling goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Halveer de broodjes en gril ze kort in de broodrooster. Bestrijk de onderste helften met 1 lepel tartaarsaus. Beleg met gebakken kibbeling, sla, radijsjes en komkommerlinten. Zet er de burgerhoedjes op en serveer met extra tartaarsaus en eventueel een partje citroen.