Recept

The one & only pizza Hawaï

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Kies voor verse ananas, die is zoveel lekkerder dan ananas uit blik. Als je nog ananas over hebt, kun je die grillen en serveren met een bolletje vanille-ijs als dessert.” 

bereiding
  1. 1

    Verhit de oven voor op 250°C of zo warm mogelijk. Mix de tomatenblokjes met een flinke snuif gedroogde oregano tot een smeuïg sausje. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.

  2. 2

    Snij de ananas in blokjes en snij de beenham in reepjes. Scheur de mozzarella in stukken. Bestrijk de pizzabodems met een laagje tomatensaus en beleg ze met ham, ananas en mozzarella. Bak de pizza’s 10 à 12 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen het slaatje. Pel de rode ui en snipper ‘m heel fijn. Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij ‘m in heel fijne blokjes. Snij de ananas in even grote blokjes als de komkommer. Snipper de peterselie. Meng de ananas, de komkommer, de rode ui en de peterselie in een kom. Schenk er een flinke scheut wittewijnazijn en olijfolie bij. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal de pizza’s uit de oven, werk ze af met de verse oregano en serveer ze met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

The one & only pizza Hawaï

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!