The one & only pizza Hawaï
bereiding
-
1
Verhit de oven voor op 250°C of zo warm mogelijk. Mix de tomatenblokjes met een flinke snuif gedroogde oregano tot een smeuïg sausje. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
-
2
Snij de ananas in blokjes en snij de beenham in reepjes. Scheur de mozzarella in stukken. Bestrijk de pizzabodems met een laagje tomatensaus en beleg ze met ham, ananas en mozzarella. Bak de pizza’s 10 à 12 minuten in de oven.
-
3
Maak intussen het slaatje. Pel de rode ui en snipper ‘m heel fijn. Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij ‘m in heel fijne blokjes. Snij de ananas in even grote blokjes als de komkommer. Snipper de peterselie. Meng de ananas, de komkommer, de rode ui en de peterselie in een kom. Schenk er een flinke scheut wittewijnazijn en olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
-
4
Haal de pizza’s uit de oven, werk ze af met de verse oregano en serveer ze met het slaatje.