Pannenkoekrolletjes met tomatenroom
bereiding
-
1
Snipper de ui fijn.
Snij het teentje knoflook fijn
Snij de witte selder in boogjes
Snij de wortel in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Bak het gehakt rul in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de bouillon, de groenten, de knoflook en flink wat paprikapoeder bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten op een zacht vuur stoven, of tot de groenten beetgaar zijn. Meng, van het vuur af, met de geconcentreerde tomatenpuree en het ei. Laat een beetje afkoelen.
-
3
Klop de eieren los met de melk. Strooi er de bloem bij en roer tot een glad beslag. Kruid met een snuifje peper en zout.
-
4
Bak in een koekenpan, in boter of olie, acht flensjes.
-
5
Schep op elk flensje een paar eetlepels van het gehaktmengsel. Rol op en leg de rolletjes in een lichtjes ingevette ovenschaal.
-
6
Breng de tomatenpuree met de room tot tegen de kook aan. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Lepel de warme saus over de gevulde flensjes.
-
7
Zet 10 minuten in het midden van de oven. Werk af met vers basilicum. Serveer goed heet.
Voorbereiding