Recept

Pannenkoekrolletjes met tomatenroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoeken op z'n Mexicaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui fijn.

    Snij het teentje knoflook fijn

    Snij de witte selder in boogjes

    Snij de wortel in blokjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Bak het gehakt rul in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de bouillon, de groenten, de knoflook en flink wat paprikapoeder bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten op een zacht vuur stoven, of tot de groenten beetgaar zijn. Meng, van het vuur af, met de geconcentreerde tomatenpuree en het ei. Laat een beetje afkoelen.

  3. 3

    Klop de eieren los met de melk. Strooi er de bloem bij en roer tot een glad beslag. Kruid met een snuifje peper en zout.

  4. 4

    Bak in een koekenpan, in boter of olie, acht flensjes.

  5. 5

    Schep op elk flensje een paar eetlepels van het gehaktmengsel. Rol op en leg de rolletjes in een lichtjes ingevette ovenschaal.

  6. 6

    Breng de tomatenpuree met de room tot tegen de kook aan. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Lepel de warme saus over de gevulde flensjes.

  7. 7

    Zet 10 minuten in het midden van de oven. Werk af met vers basilicum. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pannenkoekrolletjes met tomatenroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!