Recept

Avocado-zalmkroketjes met dilledip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De balletjes kun je gerust een dag op voorhand maken en in de koelkast bewaren.

bereiding
  1. 1

    Verwijder de schil en de pit van de avocado. Pers het sap van de limoen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Snij de gerookte zalm in snippers. Hak de koriander fijn.

  2. 2

    Pureer het vruchtvlees van de avocado met de roomkaas en het limoensap. Roer er de geraspte cheddar, de lente-ui en de zalmsnippers door. Voeg het maïszetmeel en de koriander toe en rol balletjes van het mengsel. Laat de balletjes 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Maak het dipsausje. Hak de dille fijn en meng met de yoghurt. Breng de dip op smaak met citroensap en peper en zout.

  4. 4

    Vul een bord met de bloem, een bord met losgeklopte eiwitten en een bord met het paneermeel. Wentel de balletjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door het paneermeel. Werk zo alle balletjes af.

  5. 5

    Verhit een friteuse met olie tot 170°C. Bak de avocadoballetjes in 3 minuten goudbruin. Laat ze wat uitlekken op keukenpapier en serveer ze met het dipsausje. Geef er eventueel nog een partje limoen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Avocado-zalmkroketjes met dilledip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!