Aardappelsalade met gepekelde radijs en geroosterde sjalot
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de rijstazijn met de suiker en een snuifje zout tot de suiker is opgelost. Spoel de radijzen, snij ze in plakjes en leg ze in de azijn.
-
2
Pel de sjalotten en halveer ze in de lengte. Leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar beneden en bestrijk ze met flink wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout en gaar ze ze 40 minuten in de oven.
-
3
Spoel de aardappelen en leg ze met de takjes munt in een pan met koud water. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen 15 minuten koken. Laat ze in het water afkoelen en giet ze dan af. Snij de aardappelen in stukken.
-
4
Verwijder de schil van de geroosterde sjalotten en meng ze, samen met het bakvocht onder de aardappelen. Voeg de radijsjes met de dressing toe en hussel er de rucola onder. Breng op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.