Aardappeltornado met limoenmayonaise
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Boen de aardappelen schoon en leg ze 2 minuten in de microgolfoven op 750 watt. Prik daarna in elke aardappel een satéprikker in de lengte recht naar beneden. Leg de aardappelen op een snijplank en zet een scherp mesje een beetje schuin op ongeveer 1 cm van de top. Maak een draaiende beweging met de aardappel tijdens het snijden. Trek de schijfjes spiraalsgewijs wat uit elkaar zodat er overal wat ruimte tussen komt.
-
2
Smelt de boter. Bestrijk de aardappeltornado’s met de boter en kruid ze met de specerijen en zout. Bestrooi ze aan alle kanten met de parmezaan. Leg de tornado’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven, tot ze bruin en knapperig zijn.
-
3
Maak het sausje. Rasp de limoenschil tot je 1 koffielepel hebt. Pers het sap uit de limoen. Meng alle ingrediënten voor het sausje. Bestrooi de tornado’s met de peterselie en besprenkel ze met de limoenmayonaise.