Aardappelwedges met gremolata en varkenshaasje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in wedges. Kook ze 5 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
-
2
Hussel wat olijfolie onder de aardappelen en kruid ze met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en gaar ze 40 minuten in de oven. Keer ze halverwege om.
-
3
Maak ondertussen de gremolata. Hak de peterselie fijn. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 eetlepel hebt. Pers het sap uit de citroen. Meng alle ingrediënten voor de gremolata en zet hem koel weg.
-
4
Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het in olijfolie langs alle kanten goudbruin. Gaar het 15 minuten mee met de aardappelen in de oven.
-
5
Bedruppel de krokant gebakken wedges met wat gremolata. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer het bij de aardappelen. Geef er de rest van de gremolata bij en werk af met de extra peterselie.