Recept

Zarzuela in een Dutch oven op de BBQ

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: "Een Dutch oven is de ideale stoofpot voor op de barbecue. Er zijn nu ook versies die je boven een houtvuur kunt hangen, zo wordt het nog meer outdoor cooking."

bereiding
  1. 1

    Spoel de kokkels en de mosselen grondig. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet ze af en hou ze warm.

  2. 2

    Spoel de tomaten en snij ze in stukken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook aan in de olijfolie en voeg de tomaat toe. Laat de tomaten zachter worden. Blus met de witte wijn en laat even koken. Breng op smaak met peper, zout en de cayennepeper.

  3. 3

    Voeg de inktvisringen, de schelpjes, de mosselen en de langoustines toe aan de saus en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat 5 minuten garen. Leg de visfilets erop en laat nog 5 à 7 minuten verder garen, tot de vis gaar is.

  4. 4

    Verdeel het stoofpotje over diepe borden, leg er enkele gekookte aardappelen bij en strooi er de gehakte dille of peterselie over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zarzuela in een Dutch oven op de BBQ

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!