Gegrilde gemarineerde groenten met citroen-dragonsausje
bereiding
-
1
Maak de venkel schoon en snij de knol in partjes of plakken. Spoel, halveer en ontpit de puntpaprika’s. Pel de rode uien en snij ze in plakken. Verwijder de harde uiteinden van de groene asperges.
-
2
Pel en plet de knoflook en meng hem met de chilivlokken, de tijm en de rozemarijn onder de olijfolie. Sprenkel de olie over de groenten en kruid met zout. Gril de groenten op een hete grill aan beide kanten. Leg ze op een plank.
-
3
Maak de saus. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Pel en plet de knoflook. Doe de knoflook, de geraspte citroenschil, de ansjovisfilets, de blaadjes van de dragon en de peterselie, de wittewijnazijn, de olijfolie en de karnemelk in de blender en mix fijn. Voeg naar smaak 1 tot 2 eetlepels citroensap en peper en zout toe.
-
4
Serveer de groenten lauw of koud met de saus.